Izvor: Glas javnosti, 30.Dec.2010, 07:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KEK poziva na štednju struje

PRIŠTINA - Kosovska elektrokorporacija (KEK) pozvala je stanovništvo na štednju električne energije.

U prethodna dva dana, zbog hladnog vremena, naglo je povećana potrošnja električne energije, koja se naročito primećuje u Prištini zbog nedostatka grejanja iz toplane "Termokos".

"Upotreba električne energije za grejanje stvara poteškoće u snabdevanju električnom energijom na teritoriji Kosova i dovodi u opasnost energetske kapacitete. Potražnja u vreme velike >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << potrošnje prelazi 1.100 megavat-sati. Samo u Prištini u protekla dva dana povećanje je dostiglo 25 odsto više u poređenju sa prethodnim danima", kaže se u saopštenju KEK.

KEK upozorava da, ukoliko se ovako nastavi, preti opasnost od šteta zbog nekontrolisanog trošenja električne energije.

Korporacija je apelovala na stanovništvo da uredno izmiruju svoje obaveze prema "Termokosu" kako bi ovo javno preduzeće moglo da funkcioniše u ovim hladnim danima i kako bi se olakšalo snabdevanje električnom energijom.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.