Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Sep.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KEK isključio struju Srbima u Vitini

KOSOVSKA VITINA - U jedinoj ulici u Vitini u kojoj još žive Srbi, Kosovska energetska korporacija (KEK) isključila je danas struju svim srpskim domaćinstvima.

Predstavnik ovdašnjih Srba i jedan od onih kojima je isključena struja Mitar Stanojević izjavio je da su danas, oko13.30 sati, bez ikakve najave radnici KEK-a počeli redom da seku žice svim korisnicima srpske nacionalnosti u Vitini. "Ne znam tačno kako, ali svi Srbi koji ovde žive bili su na tom spisku", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kazao je on.

Stanojević je rekao da se on suprotstavio toj akciji, tražeći od radnika KEK-a neki nalog ili sudsko rešenje, ali su oni odgovorili da će pozvati policiju.

"Znamo da postoje dugovi, ali će, u dogledno vreme, svaki korisnik izmiriti tu svoju obavezu. Međuutim, računi su previsoki i u proseku se kreću oko pet i po hiljada evra po domaćinstvu, a u ovom trenutku ni jedna ovdašnja porodica to ne može da plati od jednom", rekao je Stanojević. On je dodao da će i sva hrana u frižiderima, pošto je svima isključena struja, već za dan - dva morati da se baci.

Novinari radio Klokota su, tražeći objašnjenje za ovaj postupak, naišli, kako tvrde, na veoma negostoljubiv prijem u lokalnoj direkciji KEK-a, ali im je šef te jedinice Ismet Ramadani, ipak, rekao da oni razmeju da su dugovanja visoka, ali je iz distribucije u Gnjilanu stigao nalog za isključenje. "Struja nije isključena samo Srbima, već i Albancima", tvrdi Ramadani.

U Vitini živi nešto više od 100 Srba koji ovu akciju KEK-a doživljavaju kao pritisak da bi napustili svoje domove.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.