Izvor: B92, 27.Dec.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KEK demantovao navode o struji

Priština -- Kosovska elektroenergetska korporacija (KEK) demantovala je natpise da je bez struje većina sela na Kosovu u kojima žive Srbi.

Portparol KEK-a Donika Kada izjavila je da takvi navodi u pojedinim srpskim medijima nisu tačni i da KEK isporučuje električnu energiju onima koje je plaćaju, prema takozvanom A B C planu, koji važi za celo Kosovo. Prema podacima KEK-a, mali broj Srba na Kosovu plaća struju, a ni radnici KEK-a nemaju slobodnog pristupa naseljima u kojima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << žive Srbi.

Kako su preneli kosovski elektronski mediji, a portparol KEK-a kazala je i da je na UNMIK-u i Vladi Kosova da se više bave tom problematikom. Politički predstavnici kosovskih Srba prethodno su ocenili da se Srbima namerno isključuje struja kako bi im se otežao život.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.