Južna Koreja jedan od najznačajnijih partnera Srbije u Aziji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Mar.2021, 17:41

Južna Koreja jedan od najznačajnijih partnera Srbije u Aziji

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević razgovarala je danas sa ambasadorom Južne Koreje Hjong-Ćan Čeom o mogućnostima za produbljivanje saradnje dve zemlje, naročito u oblastima koje su u nadležnosti Ministarstva.

Kisić Tepavčević je istakla da bilateralnu saradnju dve zemlje odlikuju dobri i prijateljski odnosi i da je ta zemlja jedan od najznačajnijih partnera Srbije u Aziji i Pacifičkom regionu.

Na sastanku >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je izraženo uverenje da bi dodatne investicije kompanija iz te partnerske zemlje bile od velikog značaja jer to znači otvaranje novih radnih mesta.

Kisić Tepavčević je istakla i odličnu saradnju dve zemlje u borbi protiv pandemije Kovid 19, u okviru koje je Južna Koreja pružila značajnu pomoć našoj zemlji.

Kako je rekla, humanitarna kriza izazvana posledicama pandemije Kovid 19 otvorila je dodatne mogućnosti za proširenje saradnje u domenu bilateralne razvojne pomoći.

Ambasador Hjong-Ćan Če je istakao da su Srbija i Južna Koreja nastavile saradnju uprkos pandemiji Kovid 19 i da je njegova zemlja zainteresovana da odnosi dve zemlje budu još intezivniji.

Naglasio je da u Srbiji posluju južnokorejske kompanije LS grupa, Jura korporacija i Kjungšin i da postoji velika zainteresovanost drugih kompanija iz te zemlje da ulažu u Srbiju.

Kako je dodao, Srbija je za južnokorejske kompanije atraktivno mesto za investicije.

Ambasada Južne Koreje je Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja donirala hiljadu zaštitnih maski za zaštitu od korona virusa.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ministarka rada: Južna Koreja jedan od najznačajnijih partnera Srbije u Aziji

Izvor: N1 televizija, 10.Mar.2021

Ambasador Južne Koreje Hjong-Ćan Če rekao je da u toj zemlji postoji veliko interesovanje kompanija da ulažu u Srbiju jer je smatraju atraktivnom mestom za takve aktivnosti. On je, u razgovoru sa ministarkom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darijom Кisić Tepavčević, podsetio...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.