Izvor: B92, 20.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jugohemija tuži Ministarstvo

Beograd -- Miškovićeva Jugohemija tuži Ministarstvo odbrane i pojedine članove tenderske komisije da su favorizovali SDPR u jednom poslu.

Ministar odbrane Dragan Šutanovac potvrdio je u emisiji Poligraf TV B92 da je kompanija Jugohemija, iza koje stoji Miroslav Mišković, podnela krivične prijave protiv tog ministarstva i pojedinih oficira Vojske Srbije.

Jugohemija je svojevremeno učestvovala na tenderu za remont vojnih aviona "mig 29", raspisanom za vreme prethodne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vlade, a na tenderu je pobedila kompanija Jugoimport SDPR.

"Na taj tender se prijavilo više firmi, između ostalih SDPR i Jugohemija, a taj tender je poništen. Kasnije je ugovoren posao direktno s fabrikom koja radi migove i servisira taj ugovor, SDPR, da praktično nema zaradu, već uzima jedan deo koji je servis", kaže Šutanovac.

"I to je odrađeno u vremenu dok je Mlađan Dinkić bio ministar finansija pod ostavkom, pa je Nacionalni invensticioni plan vodio Milan Parivodić, a sredstva koja su bila opredeljena za taj remont su bila sredstva iz NIP-a. U ovom trenutku Jugohemija tuži Ministarstvo odbrane zato što je poništilo tender, ali ne mislim da postoji osnov da dobiju proces", kaže Šutanovac.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.