Izvor: B92, 21.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Jug Srbije stabilan"

Bujanovac -- Šef kancelarije OEBS-a u Bujanovcu Martin Bruks rekao da je bezbedonosna situacija na jugu Srbije veoma stabilna.

Bruks je rekao da je najveći problem svih zajednica u regionu, bilo da su to Srbi, Albanci ili Romi, nedostatak ekonomskih mogućnosti, odnosno otvaranje novih radnih mesta i zaposlenja. "Mislim da je to zapravo jedan od glavnih uslova za postizanje dugoročne stabilnosti", rekao je on.

"Nema sumnje da je veliki napredak ovde već ostvaren >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uz ogromno zalaganje i pomoć centralne Vlade, uz podršku koju je pružala međunarodna zajednica", rekao je on, kao i da međunarodna zajednica želi da pomogne da se ponovo krene u ostvarivanje projekata.

Bruks je rekao da je jasno da su ljudi koji žive na jugu Srbije veoma zainteresovani i prate sva dešavanja oko razgovora o budućem statusu Kosova. "Veoma su važne jasne poruke međunarodne zajednice upućene svim relevantnim činiocima ovde, da je proces na Kosovu potpuno odvojen od bilo kakvih dešavanja na jugu Srbije", kaže on.

"Kada je ovaj region u pitanju svi problemi se moraju rešavati u okviru državnih institucija Srbije", rekao je Bruks.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.