Jug Srbije pod kontrolom

Izvor: S media, 19.Jul.2009, 12:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jug Srbije pod kontrolom

"Trenutno stanje bezbednosti na jugu Srbije je pod kontrolom državnih organa i interes je da se rasvetle dogadjaji koji predstavljaju očite primere terorističkih akta", izjavio direktor policije Srbije Milorad Veljović.

"Opredeljenost države miru pokazuje i prisustvo najviših predstavnika Srbije na jugu posle napada kod Bujanovca i u Preševu. Policija obavlja svoj posao profesionalno, isključivo po zakonu i propisima. Prvi put se pokazalo potpuno jedinstvo svih bezbednosnih >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << struktura, odnosno jedinstvo same države", rekao je Veljović.

On je potvrdio da je policija došla do snimaka na kojima se "jasno vidi kako se krijumčari oružje, kako se ono pakuje i transportuje s Kosova i Metohije" i dodao da su "svi akteri su identifikovani, a medju njima je jedan pripadnik Kosovske policijske službe".

Veljović je dodao da će taj snimak, kao što je ministar Ivica Dačić najavio, biti dostavljen i Euleksu da bi oni mogli da preduzmu odredjene mere.

"To pokazuje opredeljenost MUP-a da Kopnena zona bezbednosti bude sigurna, ali i da ukaže gradjanima na jugu centralne Srbije na to da Žandarmerija i policija nisu njihovi neprijatelji, naprotiv. Oni su tu da pruže sigurnost i da ne dozvole bilo kakav teroristički akt", istakao je direkor policije.

On je istakao da u "toj borbi protiv grupa koje krijumčare oružje, narkotike i bave se terorističkim akcijama, policija i Žandarmerija neće imati pardona".

Veljović je rekao da policija "raspolaže odredjenim saznanjima ko bi mogli biti eventualni izvršioci" nedavnih napada u Preševu i Bujanovcu, kao što ima saznanja o postojanju terorističkih grupa na tom području, kojih ima nekoliko.

"Pratimo njihovo kretanje i bićemo spremni da preduzmemo adekvatne mere", istakao je Veljović.

On je potvrdio da je "sigurno da postoji opasnost od novih napada i provokacija. Policija i Žandarmerija su svesni toga. Stepen bezbednosti je podignut na viši nivo i angažovan je veći broj ljudi da se brine o sigurnosti", rekao je Veljović.

Upitan da li postoji opasnost da se taj terorizam prelije na centralnu Srbiju, on je rekao da "za sada nema saznanja, ali sigurno, kao policija, moramo biti spremni i na takvu eventualnu pojavu. Policiji i Vojsci stalo je do bezbednosti svih gradjana", zaključio je on.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.