Jovanović u Pančevu: Dati Vojvodini veću autonomiju

Izvor: Blic, 01.Apr.2016, 19:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović u Pančevu: Dati Vojvodini veću autonomiju

Predsednik Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović izjavio je danas u Pančevu da je Srbiji neophodna ustavna reforma, u okviru koje treba doći do najefikasnijeg uređenja Vojvodine, njene široke autonomije i omogućavanja korišćenja njenih potencijala.

- Zbog toga nam je Vojvodina potrebna i u republičkim izborima, jer sve promene o kojima pričamo moraju biti inicirane u Beogradu, moraju biti inicirane u republičkom parlamentu - izjavio je Jovanović. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

On je rekao da se do modernih, evropskih i demokratskih ciljeva ne može doći ukoliko se zaobiđe Vojvodina.

- Potreban nam je pozitivan pogled na život, spremnost da slušamo, da čujemo, da se dogovorimo oko posla koji treba da se uradi i da stavimo tačku na sve ono što je loše - dodao je Jovanović.

Pročitajte još:

Sastanku sa civilnim sektorom u Pančevu prisustvovao je i predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.