Izvor: B92, 11.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović oslobođen optužbi

Beograd -- Okružni sud u Beogradu potvrdio presudu kojom je lider LDP-a Čedomir Jovanović oslobođen optužbi za klevetu.

Jovanović je oslobođen optužbi da je oklevetao čuvara u Okružnom zatvoru Slavomira Banđura i Novaka Terzića, saopštio je danas Prvi opštinski sud, koji je izrekao prvostepenu presudu.

Okružni sud je odbio kao neosnovanu žalbu Banđurovog i Terzićevog branioca Milinka Bajčete. Banđur i Terzić tužili su Jovanovića za klevetu jer >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ih je pred Anketnim odborom Skupštine Srbije u junu 2003. optužio da su kriminalci.

Prvi opštinski sud u Beogradu je 12. juna ove godine izrekao Jovanoviću oslobađajuću presudu jer je, kako je tada obrazloženo, utvrđeno da Jovanović nije kriv pošto se prilikom iznošenja optužbi na račun privatnih tužilaca na Anketnom odboru pozvao na zvaničan izveštaj državnih organa.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.