Jovanović: Srbiji ne treba jeftino političko pozorište

Izvor: S media, 23.Jun.2013, 18:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović: Srbiji ne treba jeftino političko pozorište

Predsednik LDP Čedomir Jovanović ocenio je danas da "vladajuća koalicija pokušava da podvali Srbiji navodna rešenja za tešku ekonomsku situaciju", kao i da je svima u zemlji "jasno da vlada sprema izborni rebalans budžeta, koji neće biti održiv ni do jeseni".

"Na to jasno ukazuje činjenica da vlada svojim antikriznim merama pokušava da zakrpi rupu u budžetu od 40 milijardi dinara, iako sve projekcije ukazuju da će deficit premašiti cifru od 215 milijardi dinara. Vlada, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << koja je tek na izmaku prve godine svog mandata shvatila da je zemlja u krizi, iako su skoro sve stranke koje je čine bile deo prethodne vlade, ne zaslužuje da vodi Srbiju", rekao je Jovanović.

On je naveo i da "nikom u Srbiji ne treba jeftino političko pozorište u kome se lažni sindikati, preduzetnici i poslodavci dive antikriznim merama vladajuće koalicije, koja za svoj jedini cilj ima šminkanje stvarnosti i izbegavanje suočavanja sa pravim problemima".

On smatra da je vreme za hrabriju akciju i da je politički kukavičluk zemlju i doveo u sadašnje stanje "neproglašenog, ali očiglednog bankrota".

Jovanović ističe da će Srbija preživeti samo ako se razvije privatna inicijativa u svakoj oblasti života.

LDP, kako je rekao, traži podršku za politiku nižih, predvidivih i efikasnijih poreza koji podstiču privrednu aktivnost, podrške sposobnima u biznisu umesto populizma, promene sistema ugovaranja i strukture plata, niske i predvidive inflacije, potpuno drugačijeg modela upravljanja javnim preduzećima, oslobadjanja privatnog sektora od nerazumnih nameta, jačanja konkurencije i tržišta...

"Samo tako će Srbija moći da izadje iz dubokog ekonomskog ponora u kom se nalazi", naveo je Jovanović.

(Tanjug, Foto: Jutjub)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.