Jovanović: Srbiji je neophodan povratak politike Zorana Đinđića

Izvor: Blic, 18.Apr.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović: Srbiji je neophodan povratak politike Zorana Đinđića

Predsednik Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović rekao je večeras u Valjevu da je Srbiji neophodan povratak na politiku pokojnog premijera Srbije Zorana Đinđića.



Na predizbornom skupu pred oko 300 ljudi na gradskom trgu, on je kritikovao predsednika Srbije i Demokratske stranke (DS) Borisa Tadića zbog izjave da će između Evrope i Kosova izabrati celovitost i integritet zemlje.

"Ukoliko Tadić odmah ne promeni tu izjavu, glas za Tadića >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je glas za (Vojislava) Koštunicu kao premijera, glas za (Tomislava) Nikolića kao predsednika Narodne skupštine Srbije", rekao je Jovanović.

On je biračima Demokratske stranke poručio da se "oni i LDP bore za iste ciljeve", za bolji život svakog pojedinca, ali da je problem u tome što rukovodstvo DS-a nema hrabrosti da se suoči sa izazovima i preuzme odgovornost za poteze koji se, kako je naveo, moraju povući. Čelnike DS-a pozvao je da se sete onoga što je govorio Zoran Đinđić i onoga što su, kako je rekao, nekada zajedno radili.

Jovanović je ukazao na neophodnost promene politike Srbije u svim segmentima, na neophodnost dijaloga sa susedima i potrebu da se čuje i razume Evropa i svet. On je ukazao i na potrebu da se prevaziđu "užasne međusobne podele u Srbiji".

Na večerašnjem skupu u Valjevu govorili su i poslanički kandidati LDP-a iz Valjeva Dragan Mojsilović i Radmila Novaković, a predstavljena je i odbornička lista za lokalne izbore 11. maja. U ime te liste sa 51 kandidatom LDP-a i Pokreta za Valjevo, koji se izdvojio iz Liberala Srbije (LS), građanima se obratio Ilija Tripković, direktor Zdravstvenog centra i kandidat za predsednika opštine Valjevo.

Ranije danas, karavan "Širi dalje" LDP-a posetio je Ljig i Lajkovac, gde je Čedomir Jovanović razgovarao sa građanima.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.