Jovanović: Prvo da preživimo 2011.

Izvor: Glas javnosti, Beta, 26.Dec.2010, 07:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović: Prvo da preživimo 2011.

BEOGRAD - Predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović rekao je da će ideja usvajanja strategije političkih i ekonomskih reformi biti osuđena na političku propast ukoliko se promoviše sa pozicija kako je predstavljen plan "Srbija 2020".

"Banalno je i neodgovorno prema razočaranom društvu da se kreiranje budućnosti i predlozi koji bi trebalo da definišu naše živote u narednih 10 godina pišu daleko od javnosti, javno svode na nekoliko gromoglasnih parola, zaobilaze >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << parlament i one na koje se odnose", naveo je Jovanović.

On je kazao da je ideja o 400.000 novih radnih mesta lepa, ali će propasti, kao i parola od pre nekoliko godina o zaposlenju 200.000 ljudi.

"Ta ideja će propasti ako država ne odustane od demagogije koja Srbiju vraća "u komandnu privredu, u sistem koji milijardama budžetskih subvencija štiti propale državne firme i tera investitore jer se poreska politika menja iz dana u dan", rekao je on.

"Da bismo menjali Srbiju do 2020, prvo moramo da preživimo 2011. godinu", rekao je Jovanović i dodao da to neće biti moguće ako se ignoriše prilika za ulazak u NATO bez koga nema brzih integracija u EU.

Jovanović je kazao da je daleko 2020. sve dok svaka školska i fakultetska godina počinje štrajkovima i sve dok je državi problem da uloži pet miliona evra u studente, ali je normalno da plaća kredit za propali "Jat" od 50 miliona evra, daje garanciju za tekuće dugove "Srbijagasu" od 210 miliona evra, a ekstra prihode traži u većem porezu na kompjutere i informatičku tehnologiju.

Prema njegovim rečima, niko neće poverovati u ozbiljnost strategije sve dok se ona nameće kao partijski dokument čiji je promoter premijer Cvetković koji beži od budžetske rasprave u parlamentu i godinu završava sa prosečnom platom u zemlji koja je za 10 meseci pala sa 380 na 320 evra.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.