Jovanović: Pešićeva trebalo da podnese ostavku na mesto poslanika

Izvor: Politika, 31.Mar.2011, 20:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović: Pešićeva trebalo da podnese ostavku na mesto poslanika

BEOGRAD – Predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je da je Vesna Pešić, ukoliko je nezadovoljna politikom te stranke u parlamentu, ostavku trebalo da podnese na mesto poslanika, a ne predsednice Političkog saveta i ocenio da je to politički neodgovorno.

„Ne doživljam to kao lični sukob, ali mislim da ne grešim kada kažem da su mnogi u stranci povređeni tom vrstom neodgovornosti. Neko ko može da nam bude roditelj treba u onome što radimo da traži >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << korist za društvo, a ne izgovore za sopstvene postupke”, rekao je Jovanović novinarima u parlamentu.

On je kazao da mu je žao što je do te ostavke došlo i da je LDP podržavao Pešićevu u svakom trenutku i kada se sa njom nije slagao.

„Naša neslaganja su dublja od onoga, po meni, neargumentovanog i neprihvatljivog obrazloženja i mislim da svako raščišćavanje odnosa doprinosi kvalitetu koji je neophodan kako bi stranka mogla normalno da radi”, rekao je lider LDP-a i dodao da taj kvalitet ima svoju cenu.

Jovanović je ponovio da je njegova izjava o afričkim državama i narodima pogrešno protumačena i da mu je žao ukoliko se zbog toga neko osetio povređenim, kao i da smatra da nije pogrešio što je kritikovao ćutanje srpske diplomatije o dešavanjima u Libiji.

Pešićeva je rekla da je podnela ostavku na mesto predsednice Političkog saveta LDP, jer se lider te stranke Jovanović nije odmah javno izvinio afričkim zemljama zbog izjave u Skupštini Srbije.

Ona je rekla da ostaje u toj stranci i da će i ubuduće biti poslanik LDP-a u republičkom parlamentu.

objavljeno: 31.03.2011.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.