Jovanović: Nezavisnost Kosova za opstanak Srba

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Feb.2009, 14:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović: Nezavisnost Kosova za opstanak Srba

BEOGRAD - Predsednik Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović ocenio je da ne bi trebalo isključiti mogućnost dogovora sa kosovskim Albancima, koji bi podrazumevao nezavisnost Kosova, a za uzvrat bi garantovao opstanak Srba na Kosovu.

Jovanović je za današnju Politiku rekao da kroz plan "Teritorija za ravnopravnost", LDP pokušava da objasni da će mnogo više koristi Srbija imati ukoliko prava upravljanja Kosovom, koje ne može da ostvari, prenese na >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << one koji na Kosovu žive, i Albance i Srbe.

"Zahvaljujući takvom opredeljenju, afirmisaće odnose Srbije i Kosova koji bi bili na mnogo višem od odnosa između dve susedne zemlje ili jedne zemlje koja ne može da kontroliše deo svoje teritorije i zbog toga je u sukobu sa onima koji na toj teritoriji žive", istakao je Jovanović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.