Izvor: B92, 22.Jul.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović: Na usaglašavanje carina nećemo čekati do 2008.

Beograd -- Potpredsednik Vlade Srbije Čedomir Jovanović izjavio je u utorak da brzina priključivanja Srbije i Crne Gore Evropskoj uniji "zavisi od nas samih" i rekao da je uveren da neće biti potrebno šest meseci za završetak rada na studiji o izvodljivosti.

"Mislim da ćemo, sasvim sigurno, u naredna tri-četiri meseca biti u poziciji da sami odlučujemo o svojoj sudbini i da, praktično, finalizacijom dogovora sa Podgoricom započnemo proces stabilizacije i pridruživanja. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << To zavisi samo od nas, i tu mislim na osam miliona građana Srbije. To ne može biti predmet partijskih monopola, niti može biti predmet dnevno-političkih osporavanja. S obzirom na to da je reč o istorijskom cilju jednog društva, mislim da smo dužni da svako na svoj način doprinese što bržem ostvarenju takve misije. Uveren sam da, nakon tri mesca ozbiljnog rada, nakon tri meseca uloženog truda, nakon tri meseca razumevanja Evropske unije, možemo sa optimizmom gledati svoju budućnost, jer mislim da ostvarujemo upravo one vrednosti koje nedostaju našoj zemlji", rekao je Jovanović.

Odgovarajući na pitanje o uslovu koji su postavili ministri EU da početak izrade studije o izvodljivosti zavisi od usvajanja Akcionog plana u Skupštini SCG, on je rekao da je ta informacija delimično tačna, i da s obzirom na komplikovanu administraciju funkionisanja državne zajednice, "mi nismo bili u prilici da potvrdimo Akcioni plan pred poslanicima iz Srbije i Crne Gore".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.