Izvor: Blic, 08.Nov.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović: LDP neće podržati raspravu o vladi

Predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je da ta stranka neće podržati inicijativu za raspravu o poverenju Vladi Srbije, ocenivši da je taj zahtev opozicije "refleks politike koja je na izborima doživela poraz".



"Nećemo da rušimo vladu bez jasne vizije u ime politike sa nesumnjivo pogrešnom vizijom. Nećemo da umesto Mirka Cvetkovića, nesposobnog da ponudi nove ideje, vraćamo u politiku Koštunicu, koji posle tromesečnog spavanja, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ponovo hoće po starom", rekao je Jovanović u intervjuu današnjim "Novostima".

Jovanović je rekao da bez LDP-a, njegove "energije i vizije", rasprava o vladi bi bila gubljenje vremena, jer se u njoj neće čuti nijedan konkretan i značajan predlog i "zato je ta priča osuđena na neuspeh", ne zbog kvaliteta vlade, nego zbog "prevaziđenosti politike koju simbolizuju predlagači inicijative".

"Ta nova koalicija, o čijoj snazi i viziji govori to što je predvodi uspavani Koštunica, traži raspravu o vladi da bi guslala o Kosovu, dok svetska kriza i unutrašnje slabosti prete da potpuno razore sve u ovoj zemlji. Sa strankama koje su tako neodgovorne i surove prema ljudima mi nemamo ništa zajedničko", kazao je lider LDP. Jovanović je rekao da je problem vlade to što, osim Borisa Tadića, ona nema nijednog ozbiljnog igraća.

"Predsednik je i premijer i ministar, i sudija i tužilac. Verovatno će uskoro sam sebi biti i rezervni igrač. Mi smo džoker društva koje štitimo od posledica tako neodgovornog koncepta", rekao je lider LDP-a.

Na pitanje da li bi, i pod kojim uslovima, LDP ušao u vladu, Jovanović je rekao da "za to nema prostora".

"Možemo da pomognemo u evropskim poslovima, ali ne možemo u vladu koja svakog prepodneva zapoćinje put u Brisel, a po podne dočekuje na nekoj od mnogobrojnih stranputica, od Kosova i Euleksa, preko gasa i Moskve, do unutrašnjih reformi koje su svedene na krečenje onog što je loše umesto stvaranja novog i boljeg", naveo Jovanović.

Što se tiče eventualnih vanrednih parlamentarnih izbora, Jovanović je ocenio da bi ta tema mogla postati neizbežna tokom naredne godine. "Za to je potreban dogovor koji bi zemlji omogućio da, posle ratifikacije SSP i kandidature za EU, uđe u izbornu kampanju sa ambicijom da posle izbora dobije efikasniju vladu od ove, sposobnu da uradi sve evropske poslove o kojima se danas mnogo prića, a malo radi", rekao je Jovanović.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.