Izvor: Blic, 08.Dec.2016, 17:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović (LDP): Postići dogovor o drugačijem zajedničkom opozicionom nastupu

- Građanska opozcija u Srbiji treba da stvori efikasnu političku platformu koja će promovisati svog predsedničkog kandidata i jaku parlamentarnu listu - izjavio je danas lider LDP Čedomir Jovanović.

Jovanović je kazao da, ako ulazimo u izbore, treba pošteno reći da se u njih ulazi naspram vladajuće koalicije koja ima podršku oko 70 odsto našeg društva.

Na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije, Jovanović je rekao da će LDP zato nastaviti da razgovara >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sa DS, LSV ali i sa SDS, strankom Borisa Tadića, uprkos razlikama.

- Uprkos svim problemima, nastavićemo da razgovaramo sa evropsko orijentisanim strankama u zemlji kako bi dogovorili zajedničkog kandidata na predsedničkim izborima i kako bi se dogovorili oko načina na koji ćemo najefikasnije nastupiti na parlamentranim izborima - rekao je Jovanović.

Naveo je da će LDP učiniti sve kako bi se napravila ona vrsta dogovora koja je potrebna za drugačiji opozicioni nastup u kampanji, te ocenio da su građanske snage u zemlji od 2012. u "slobodnom padu, bez ikakave politike, pokazujući tu vrstu slabosti pre svega napadima na (Aleksandra) Vučića i vladajuću koalliciju".

U toj borbi mora biti sadržaja, smatra Jovanović ističući da je građanska opozicija dužna da čuva evropsku perspektivu Srbije za koju kaže da je ugrožena idejom Vučića o raspisivanju i parlamentranih i predsedničkih izbora na kojima bi se on eventualno kandidovao.

- Ugrožena je zbog toga što nisu konsolidovane građanske snage koje treba da čuvaju tu orijentaciju zemlje - dodao je Jovanović.

Parlamentarni izbori su, kako je ocenio, važni za zemlju jer je ugrožena evropska budućnost Srbije, jer nikada nije bila manja podrška evropskoj ideji i nikada nisu bile jače desne konzervativne snage u društvu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.