Jovanović: Imaćemo partijski Ustavni sud

Izvor: Blic, 13.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović: Imaćemo partijski Ustavni sud

Poslanici opozicije u Skupštini Srbije kritikovali su juče način izbora sudija Ustavnog suda, ocenjujući da će biti uspostavljen partijski sud, a ne sud koji će garantovati zaštitu interesa države i građana.

U raspravi o 10 kandidata za sudije Ustavnog suda koje je predložio predsednik Srbije Boris Tadić, a sa koje parlament treba da izabere pet sudija tog suda, opozicioni poslanici su tražili da im se objasni koja je procedura i koji su kriterijumi primenjeni za izbor >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kandidata.

„Ovakvo predlaganje kandidata je sramota i ponižavajuće za građane jer ugrožava elementarne demokratske principe na kojima se zemlja mora razvijati", rekao je Čedomir Jovanović i naveo da će ovakvim postupkom izbora Srbija dobiti partijski Ustavni sud.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.