Jovanović: DSS se zalaže za očuvanje kulturnog nasleđa

Izvor: N1 televizija, 23.Feb.2018, 16:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović: DSS se zalaže za očuvanje kulturnog nasleđa

Predsednik Demokratske stranke Srbije i kandidat te partije za gradonačelnika Beograda Miloš Jovanović izjavio je da se stranka zalaže za očuvanje i zaštitu arhitektonskog nasleđa i uvođenja estetskog kriterijuma za novogradnju.

"Kako bi ovaj grad bio lepši, a ne ružniji, naša ideja je da se i Narodna biblioteka na Kosančićevom vencu, koja je porušena u nemačkom bombardovanju 1941. godine, podigne u onom obliku u kakvom je nekada i bila", izjavio je Miloš Jovanović, >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << a saopštio DSS.

On je takođe dodao da DSS želi da zgrada Narodne biblioteke ima dvostruku namenu, prvo memorijalnu, da se taj zločin ne zaboravi, a drugo kulturnu jer je jako važno da na mestu gde je kultura trebalo da se uništi, da ona i dalje živi.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DSS: Uvesti estetski kriterijum za novogradnju

Izvor: B92, 23.Feb.2018

Beograd -- Predsednik DSS Miloš Jovanović navodi da se ta stranka zalaže za očuvanje i zaštitu arhitektonskog nasledja i uvodjenja estetskog kriterijuma za novogradnju..."Kako bi ovaj grad bio lepši, a ne ružniji, naša ideja je da se i Narodna biblioteka na Kosančićevom vencu, koja je porušena...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.