Izvor: B92, 30.Mar.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još uvek se ne zna kako su poginuli učesnici nasilja na Kosovu

Beograd -- Dve nedelje od početka napada na srpske enklave na Kosovu, međunarodna uprava još nije objavila kako su i na koji način poginuli učesnici sukoba. Objavljeno je da je tokom tri dana poginulo 28 osoba. Portparol KFOR-a Džim Moran je na pitanje da li može za B92 da kaže koliko je osoba poginulo u sukobima sa KFOR-om i drugim snagama bezbednosti odgovorio da ne može da saopšti nikakve podatke.

Portparol odeljenja za pravosuđe i policiju pri UNMIK-u Niradž Sing >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << takođe ništa precizno nije mogao da kaže: "Za sada, na osnovu informacija koje imamo, sve što možemo da kažemo je da su ljudi poginuli u različitim okolnostima. Tokom nereda bilo je i razmene vatre između Albanaca i Srba, i neki su u tim situacijama poginuli, dok su drugi ubijeni u borbi sa predstavnicima međunarodnih snaga. Međutim, tačne okolnosti i brojke biće poznate tek po okončanju istrage koja je u toku".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.