Izvor: B92, 21.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još uvek bez dogovora oko struje

Kosovska Mitrovica -- Članovi Srpske liste za Kosovo i Metohiju razgovarali su danas u Prištini sa šefom UNMIK-a Joakimom Rikerom.

Oliver Ivanović je posle sastanka preneo da je Srpska lista od UNMIK-a zatražila da se "stvar sa strujom ne oteže nepotrebno, već da se preduzmu mere kako bi se taj posao završio, tim pre što su pred nama hladniji dani". Riker je ocenio da je postignut pomak u razgovorima o rešavanju problema sa strujom, ali je dodao da "dogovor još nije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << postignut".

"Ovo je treća godina kako se o struji raspravlja, a Srpska lista je u više navrata i na različitim nivoima inicirala tu priču i smatramo da ne bi trebalo zatezati. Smatramo da je potrebno da se u ovaj proces uključe i predstavnici ministarstva za energetiku, jer je očigledno potrebno i njihovo uključivanje da bi se proces priveo kraju", rekao je on.

Ivanović i Goran Bogdanović razgovarali su sa Rikerom i o upražnjenim mestima ministara za poljoprivredu i za povratak.

"Smatramo da ovo nije baš pogodan trenutak da Srpska lista o tome razmišlja, da smo skoncentrisani na prredizbornu kampanju, ali da ćemo o tome razmišljati po završetku izbornog procesa u Srbiji. Srpska lista sad ne može da se izjašnjava, ali smatramo da nema potrebe žuriti sa imenovanjima, jer se do sada uvek pokazivalo da kada su rešenja brza onda se imenuju ljudi koji su nekompetentni", rekao je Ivanović.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.