Izvor: B92, 09.Jan.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još jedna spomen-ploča ustašama

Solin -- Nepoznate osobe postavile su spomen-ploču u Solinu posvećenu Milu Budaku i Juri Francetiću. Policija, za sada, neće je uklanjati.

Na ploči od crnog mramora na betonskom postolju, širokoj metar i visokoj pola metra, piše "U znak sjećanja na pale hrvatske velikane Milu Budaka i Juru Francetića". Pored ploče zapaljene su sveće i položeno cveće.

Policija je dojavu o postavljenoj ploči dobila ok 16 časova, a odgovorni u njoj pretpostavljaju da je ploča postavljena tokom prošle noći ili rano jutros. Policija prikuplja podatke o tome ko je ploču postavio i za sada, kako je saopšteno, neće pokretati nikakve aktivnosti kako bi ona bila uklonjena, prenosi www.index.hr

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.