Još jedan dan odluke - subota ovog puta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Maj.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još jedan "dan odluke" - subota ovog puta

BEOGRAD - Čelinici koalicije DSS-NS, SRS i koalicije SPS-PUPS-JS nastaviće pregovore u subotu, najavio je u sutrašnjim "Novostima" lider Nove Srbije Velimir Ilić.

Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma je, međutim, rekao"Novostima" da će se koalicija SPS-PUPS-JS u subotu izjasniti o njegovom predlogu da se prekinu pregovori sa DSS-NS i SRS i počnu pregovori sa DS. "Naša koalicija će se u subotu dogovoriti da li nastavljamo pregovore sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << DSS-om i radikalima", rekao je Marković.

Ilić je, ipak, optimista i veruje u nastavak pregovora tri delegagije koje bi predvodili Vojislav Koštunica, Tomislav Nikolić i Ivica Dačić. "Ti pregovori u subotu mogli bi da budi i finalni, a jedina tačka tog trojnog sastanka biće, najverovatnije, samo SSP", rekao je Ilić i dodao da je sve ostalo dogovoreno - i principi i program vlade i resori su podeljeni, a ostao je samo sporan taj sporazum.

Marković se nije konkretno izjasnio kakvu odluku koalicije SPS-PUPS-JS očekuje. "Dačić je u četvrtak, posle konsultacija kod predsednika Republike Borisa Tadića, jasno rekao da je naša koalicija jedinstvena i da smo svi u koaliciji protiv poništavanja SSP. To vam je ključna rečenica2, rekao je Marković.

Stav lidera NS je da jedino Palma "pravi probleme" oko dogovora tri opcije za formiranje buduće vlade. "Sa Dačićem i Krkobabićem pregovaramo dosta korektno. Krkobabić nam je rekao da će njegov PUPS poštovati svaku odluku SPSa", naglasio je Ilić.

Upitan da li sumnja da će im koalicija SPS-PUPS-JS okrenuti leđa i početi pregovore sa DS-om, Ilić je odgovorio da su to glasine u koje ne veruje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.