Još im slatke duple funkcije

Izvor: Glas javnosti, 13.Apr.2010, 07:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još im slatke duple funkcije

BEOGRAD - U Skupštinu Srbije i Skupštinu Vojvodine do danas nije stigla nijedna ostavka poslanika koji obavljaju više funkcija, a obaveštenja o tome koje se funkcije odriču nisu stigla ni u Agenciju za borbu protiv korupcije!

Rok da se funkcioneri koji obavljaju više funkcija opredele za jednu funkciju istekao je 1. aprila. Funkcioneri u sukobu interesa su, po zakonu, bili dužni da to učine.

U Agenciji je u petak saopšteno da je dvadesetak funkcionera poslalo izjašnjenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << o funkciji koju će zadržati dok je gotovo 2.000 tražilo saglasnost da nastave da obavljaju više funkcija. Iz Agenciji su poručili da zakon ne dozvoljava podnošenje takvog zahteva i da će oni biti odbačeni. U petak su o tome poslata i obaveštenja pojedinim funkcionerima.

Prema Zakonu o Agenciji za borbu protiv korupcije, u sukobu interesa su poslanik JS u Skupštini Srbije Dragan Marković koji je istovremeno gradonačelnik Jagodine, Veroljub Stevanović koji je i gradonačelnik Kragujevca i Saša Milenić koji je istovremeno i predsednik Skupštine grada Kragujevca.

U Skupštini Vojvodine je dvadesetak gradonačelnika i predsednika vojvođanskih opština, koji su u sukobu interesa jer su i poslanici u pokrajinskom parlamentu. Njih 15 koji su izabrani na većinskim izborima insistirali su da ostanu na obe funkcije do kraja mandata, ali je Agencija odbacila njihove zahteve.

E. K.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.