Izvor: Blic, 15.Mar.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još dve nedelje pa Hapsimo

Još dve nedelje pa Hapsimo

Ukoliko se generali Sreten Lukić i Nebojša Pavković ne predaju u naredne dve nedelje, Vlada Srbije je spremna da postupi po zakonu, a svima je valjda jasno šta to znači - rekao je juče Miroljub Labus, potpredsednik Vlade Srbije, i tako potvrdio da u Nemanjinoj 11 ipak postoji spremnost da se ti haški optuženici uhapse.

Labus je objasnio da očekuje da će se Lukić pojaviti pred sudijom i da će Pavković uzeti optužnicu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
- Ukoliko se Lukić ne preda u naredne dve nedelje, sudija bi trebalo da traži da on bude priveden - kaže Labus i ističe da još samo predaje ova dva optuženika dele Srbiju od pozitivne studije o izvodljivosti.

Dok generala Nebojšu Pavkovića ne interesuje šta će Vlada da radi, Lukić još uvek razmatra opciju o lečenju koje bi odložilo njegov odlazak u Hag.

Kako je u nekoliko navrata rekao njegov advokat Siniša Simić, Lukiću je na prvom mestu njegovo zdravlje. Upitan da prokomentariše najavu mogućeg hapšenja, Simić za 'Blic' kaže da prvi put čuje za to od medija i da ne može to da komentariše.

- Poznato vam je da je general bolestan čovek. Sve ostalo ne mogu da komentarišem - kaže Simić.

Ljubiša Živadinović, advokat generala Pavkovića, za 'Blic' kaže da nema šanse da se general preda u roku od dve nedelje, jer on nije pripremio odbranu.

- Tužilaštvu je trebalo pet godina za optužnicu, a ja treba da spremim odbranu za tri meseca. To ne može, trebaće više vremena, a nije nam dostavljena ni sva potrebna dokumentacija - tvrdi on.

Rodoljub Stanimirović, potpredsednik Narodnog bloka koji predvodi Pavković, za naš list kaže da postoji mnogo saboraca koji su spremni da odluku generala da se ne preda 'brane do kraja'. Upitan šta to znači, on samo kaže da će njihova odbrana Pavkovića zavisiti od onih koji dođu da ga hapse, ali nije želeo da komentariše da li će, kako je to u nekoliko navrata ranije najavljivano, doći do sukoba sa organima reda ukoliko probaju da hapse nekadašnjeg načelnika Generalštaba VJ. N. M. J.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.