Još 2 dana do najvećeg skupa Srbija nade

Izvor: B92, 24.Maj.2023, 00:02

Još 2 dana do najvećeg skupa "Srbija nade"

Još 2 dana ostala su do velikog skupa 26. maja koji je najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je izjavio da veliki skup na koji je pozvao 26. maja nije kontramiting.

Ta se procena može izvući iz podatka da se na velikom mitingu SNS, koji je održan u aprilu 2019, ispred Narodne skupšrine Republike Srbije okupilo između 140.000 i 150.000 ljudi.

U Beograd je tada iz svih krajeva Srbije, ali i iz regiona – Republike Srpske, Crne Gore, došao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << veliki broj ljudi, a procenu o tome da se okupilo između 140.000 i 150.000 dala je policija.

Zbog toga se očekuje da će na skupu koji je najavio Vučić za 26. maj biti najmanje toliko ljudi, a možda i više, naveli su neki mediji.

Vučić je naveo da će se na tom skupu izaći s planom, da će na njemu govoriti i veoma ugledni ljudi.

"Mi nismo hijene i lešinari, da koristimo tragediju. Mi ljude ne pozivamo da bismo iskazali bes, već želimo da izađemo sa planom, to želimo tog dana da pokažemo. Obratiće se ljudi van političkih stranaka, neki koji su i deo stranaka... Moramo da menjamo suštinski Srbiju, da najavimo šta možemo da uradimo, da učinimo... Kako će plate i penzije da rastu. Mi nećemo da ponudimo mržnju i bes, ne trenutnu reakciju na nešto što izaziva užasne emocije kod ljudi. Zato smo zakazali za 15-20 dana, i pokažemo šta je naš plan i program. Dan posle toga iznećemo plan i program, a u međuvremenu smo spremni da ih saslušamo, izađemo u susret", dodao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.