Joksimović očekuje izbalansiran dokument

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jan.2017, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Joksimović očekuje izbalansiran dokument

Ministarka zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović razgovarala je sa izvestiocem Evropskog parlamenta Dejvidom Mekalisterom o Rezoluciji o Srbiji, koju on priprema, i izrazila očekivanje da će uspeti da sačini izbalansiran dokument.

"Ministar je prezentovala poziciju Srbije po brojnim pitanjima i amandmanima koji su predloženi od jednog broja poslanika i poslaničkih grupa u Evropskom parlamentu. Izrazila je očekivanje da će Mekalister, kao i ranije, uspeti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da sačini izbalansiran dokument", ističe se u saopštenju vladine Kancelarije za saradnju s medijima.

Kako se navodi, ona je sa Mekalisterom razgovarala i o pridruživanju Srbije Evropskoj uniji, rezultatima koji su u tom procesu ostvareni, reformama koje se sprovode i o predstojećoj Rezoluciji Evropskog parlamenta o Srbiji.

Joksimović je naglasila da je članstvo u Evropskoj uniji strateško opredeljenje Vlade Srbije, i da su reforme koje se sprovode u funkciji poboljšanja standarda i boljeg života građana, ističe se u saopštenju.

Ona je istakla i da evropske integracije predstavljaju najbolji mehanizam za unutrašnji razvoj i napredak zemlje.

Podsetila je da je Srbija očekuje da, tokom malteškog predsedavanja Unijom, otvori poglavlja za koja je tehnički spremna: 26 - tiče se kulture i obrazovanja, a zatim i 20 i 29, o industrijskoj politici i preduzetništvu, odnosno carinskoj uniji.

Ona je, međutim, naglasila da zbog prethodnih iskustava, Srbija ostaje oprezna u takvim najavama, ističe se u saopštenju.

Dejvid Mekalister pohvalio je napredak Srbije u procesu evroskih integracija i pozitivno ocenio rezultate reformi koje se u Srbiji sprovode.

Jadranka Joksimović je zahvalila je Mekalisteru na aktivnom i otvorenom pristupu i spremnosti da sasluša naše stavove, piše u saopštenju.

Joksimovićeva je Mekalisteru, takođe, čestitala mu je na izboru za predsednika AFET-a - Spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Joksimović: Nadam se izbalansiranoj rezoluciji Mekalistera

Izvor: N1 televizija, 27.Jan.2017

Ministarka zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović razgovarala je danas sa izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvidom Mekalisterom o evrointegracijama Srbije i predstojećoj Rezoluciji Evropskog parlamenta o Srbiji...Joksimović je, povodom rezolucije koju priprema Mekalister,...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.