Joksimović na sastanku ministara Višegradske grupe i zapadnog Balkana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Feb.2020, 04:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Joksimović na sastanku ministara Višegradske grupe i zapadnog Balkana

Ministarka za evropske integracije Srbije Jadranka Joksimović predvodiće delegaciju Srbije na sastanku ministara inostranih poslova država Višegradske grupe (Mađarska, Češka, Slovačka i Poljska) i zapadnog Balkana koji će danas biti održan u Pragu.

Učešće ministarke Jadranke Joksimović na sastanku šefova diplomatija V4 i ZB značajno je zbog činjenice da će predstavnici članica Višegradske grupe, koje snažno podržavaju evropski put Srbije i politiku proširenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << EU, ali i drugih država učesnica, imati priliku razgovaraju o procesu pristupanja - kako u kontekstu nove metodologije proširenja, tako i drugim važnim temama.

Na marginama događaja u Pragu biće potpisan Memorandum o razumevanju između Međunarodnog višegradskog fonda (IVF) i Fonda za zapadni Balkan (WBF), saopšteno je iz kabineta.

Inače, ministarka Jadranka Joksimović jedan je od potpisnika Osnivačkog akta WBF u Pragu 2015. godine.

Tokom boravka u glavnom gradu Češke, ministarka Joksimović imaće i odvojen bilateralni sastanak sa ministrom Hrvatske - države koja predsedava Savetom EU, Gordanom Grlićem Radmanom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Šefovi diplomatija Višegradske četvorke i Balkana u Pragu o daljem proširenju EU

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 27.Feb.2020

Ministri vanjskih poslova članica Višegradske četvorke (V4) i zemalja Zapadnog Balkana danas će (27. februar) u Pragu razmotriti eurointegraciju balkanskih zemalja, koja je za Poljsku, Češku, Slovačku i Mađarsku dugoročni vanjskopolitički prioritet, nakon prijedloga nove metodologije proširivanja...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.