Joksimović: Slovačka za ubrzanje evropskih integracija Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Maj.2020, 14:18

Joksimović: Slovačka za ubrzanje evropskih integracija Srbije

Ministarka za evropske integracije Srbije Jadranka Joksimović danas je sa novoimenovanim ambasadorom Slovačke u Beogradu Fedorom Rosohom razgovarala o daljem jačanju dobrih bilateralnih odnosa, aktuelnostima na planu evropskih integracije Srbije, podršci Slovačke evropskom putu Srbije i aktivnom zalaganju za evropsku perspektivu regiona zapadnog Balkana.

Rosoha je izrazio nadu da, iako je trenutno fokus EU i država članica na saniranju štetnih posledica pandemije i ekonomskom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << oporavku, najavljeno odlaganje izveštaja o napretku neće usporiti dinamiku otvaranja poglavlja sa Srbijom.

Kako je saopštilo Ministarstvo za evropske integracije, Joksimović je izrazila nadu da će EU sa svoje strane, i u ovim nesvakidašnjim okolnostima izazvanim pandemijom, potvrditi kredibilnost procesa i zadržati dinamiku otvaranja novih pregovaračkih poglavlja za koje je Srbija tehnički spremna do kraja hrvatskog predsedavanja Savetom EU.

Joksimović je zahvalila Slovačkoj na principijalnom stavu poštovanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, kao i na doslednoj i kontinuiranoj podršci evropskom putu Srbije.

Rosoha je izrazio uverenje da će Slovačka, kao iskren prijatelj i pouzdan partner Srbije, nastaviti da pruža jasnu podršku našem evropskom putu, istovremeno doprinoseći kredibilitetu politike proširenja EU.

Joksimović je, kako je saopšteno, izrazila očekivanje da će imenovanje Miroslava Lajčaka za specijalnog predstavnika Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine doprineti unapređenju dijaloga, iako je to svakako kompleksno pitanje i proces.

Joksimović i Rosoha su se saglasili da postoji prostor za snažnijom i sveobuhvatnijom saradnjom sa Višegradskom grupom koja pored toga što važi za glasnog zagovornika proširenja, predstavlja i dobar primer regionalne povezanosti i saradnje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Joksimović: Slovačka za ubrzanje evropskih integracija Srbije

Izvor: Danas, 19.Maj.2020

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović i novoimenovani ambasador Slovačke u Beogradu Fedor Rosoh razgovarali su danas o podršci Slovačke evropskom putu Srbije i aktivnom zalaganju za evropsku perspektivu regiona Zapadnog Balkana.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.