Izvor: B92, 23.Apr.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jočić: moramo biti dosledni u saradnji sa Hagom

Beograd -- Ministar unutrašnjih poslova Srbije Dragan Jočić najavio je da će razgovarati sa haškim optuženikom, generalom policije Sretenom Lukićem u vezi sa njegovim odlaskom u Hag. Na pitanje da li policija traga za četrnaestoricom optuženih pred Haškim sudom za kojima je izdata poternica u Srbiji, Jočić odgovara: "Uvek idu depeše i stalno idu depeše i policija je i na graničnim prelazima i unutar Srbije. Jednostavno to ima pred očima, tih 14 poternica ima na internetu, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa svim fotografijama. Znači, stalno radimo. Što se tiče samog Mladića, nemamo ni jednu činjenicu ili podatak da je on ovde", kazao je Jočić.

Na poternici nisu četvorica generala vojske i policije koje je krajem prošle godine po komandnoj odgovornosti optužio Haški sud. Ministar Jočić kaže da će se razgovori sa generalima uskoro obaviti: "Ja ću obaviti razgovore sa gospodinom Lukićem, ali u svakom slučaju taj problem i pitanje ćemo morati da rešimo na najbolji mogući način po državu i po njih".

"Saradnja sa Haškim tribunalom podrazumeva sve ono što je predviđeno zakonom o saradnji, i suštinska stvar je da moramo da budemo dosledni", rekao je Jočić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.