Izvor: B92, 10.Apr.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jočić: Policija mora da ponovo istraži ubistvo Đinđića

Beograd -- Policija mora da ponovo istraži sve što se tiče ubistva bivšeg srpskog premijera Zorana Đinđića, uzjavio je ministar unutrašnjih poslova Dragan Jočić. Jočić je u intervjuu za "Blic" od subote rekao da je "istraga o ubistvu Zorana Đinđića završena, prema onome što je policija do sada saopštila", ali i da prima dosta pisama, i od onih koji su pritvoreni, i od ljudi sa strane, koji bi hteli da ukažu na neke nove okolnosti tog slučaja. "Ne bih se ograničavao na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << suđenje. Jedina prava stvar je da se dođe do potpune istine, ali u tom delu do sada nema saradnje u dovoljnoj meri između tužilaštva i policije", rekao je Jočić.

Na pitanje da li je Milorad Luković Legija i dalje državni neprijatelj broj jedan, Jočić je odgovorio da ne misli da jedan čovek može da predstavlja toliku opasnost za državu. "To je prosto nemoguće. Da je tako, onda ne bih verovao ni u MUP, ni u vladu", kazao je Jočić i dodao da "ne zna" gde se nalazi Legija.

Na pitanje da li u Srbiji postoji neki klan organizovanog kriminala, on je odgovorio da mafija ne postoji bez sprege sa državom i da te sprege u Srbiji "više nema", dodajući da u Srbiji postoji pojedinačni kriminal.

Što se tiče reforme policije, ključ za to je njena unutrašnja kontrola. "Tu funkciju će obavljati generalni inspektor, koji će delovati nezavisno od vlade i parlamenta", rekao je Jočić.

Na pitanje o četvorici generala vojske i policije čije izručenje zahteva Haški tribunal, Jočić je rekao da će vlada pokušati da učini sve što je u njenoj moći kako bi im se sudilo u Srbiji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.