Ji: SAD protiv promene granica na Balkanu

Izvor: Blic, 04.Jul.2017, 23:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ji: SAD protiv promene granica na Balkanu

SAD ne podržavaju nikakvo prekrajanje granice na Balkanu, poručio je zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD Hojt Brajan Ji, koji smatra da promena granica ne bi doprinela bezbednosti i stabilnosti u regionu.

"Granice balkanskih zemalja su jasno definisane, međunarodno priznate, i nisu pitanje spora. Promena granica na Balkanu ne bi dobrinela bezbednosti i stabilnosti u regionu", rekao je Ji za grčki list Katimerini, a prenosi prištinski Klan Kosova.

On je pozvao političare u regionu da se uzdrže od retorke "raspirivanja i podele" i da se usredsrede na političke i ekonomske reforme koje su neophodne za evroatlanske integracije.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.