Jevtić u Vitini pozvao raseljene da se vrate

Izvor: Blic, 24.Maj.2016, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jevtić u Vitini pozvao raseljene da se vrate

Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić, koji je danas obišao opštinu Vitina, rekao je da je veoma važno da se Srbi vrate u selo Podgorce.

- Selo Podgorce u opšštini Vitina je pravi primer da povratak ne zavisi od jedne ili druge strane, zavisi od raseljenih i oni moraju reci zaššto nisu u Podgorcu, gde smo sagradili 34 kuce za povratnike. Moraju reći koji su razlozi, da li je lošša ekonomska ili bezbednosna situacija, kako bi smo reššili taj problem - rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je Jevtić, prenosi RTK2.

Tokom posete Vitini Jevtić je razgovarao i sa predsednikom ove opšštine Sokoljem Halitijem o životu nevećinskih zajednica, bezbednost i projektima u opštini Vitina.

Pročitajte još:

Ovom prilikom upućena je zajednička poruka raseljenima da se vrate, a Haliti je ocenio da za povratak postoje uslovi i da su minimalni bezbednosni problemi.

Jevtić je tokom posete obiššao trinaestočlanu srpsku porodicu Đurić i narodnu kuhinju u Letnici, gde je sa korisnicima razgovarao o njihovim potrebama, navodi RTK2.

- Jedan od prioriteta Ministarstva za zajednice i povratka biće uspostavljanje javnog prevoza između Letnice i Vitine, jer je to jedan od zahteva ovih ljudi, ali i poseta lekara barem dva puta nedeljno, koja mora biti obezbeđena u saradnji sa lokalnim vlastima, istako je Jevtić.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Jevtić u Vitini pozvao raseljene da se vrate

Izvor: RTS, 25.Maj.2016, 09:49

Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić, koji je u utorak posetio opštinu Vitina, rekao je da je veoma važno da se Srbi vrate u selo Podgorce. . "Selo Podgorce u opštini Vitina je pravi primer da povratak ne zavisi...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.