Ješić traži smene zbog protesta protiv azilanata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Okt.2014, 17:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ješić traži smene zbog protesta protiv azilanata

Potpredsednik Demokratske stranke (DS) Goran Ješić zatražiće da funkcioneri te partije koji su učestvovali na protestu povodom izgradnje Centra za azilante u selu Mala Vrbica budu razrešeni svih javnih funkcija.

Ješić je za Tanjug prokomentarisao da predsednika stranke Bojana Pajtića ne amnestira od odgovornosti to što je u Briselu, i da bi on morao da reaguje.

"Ako mi kao društvo u kome svako od nas ima nekog ko je azilant, ili ga poznaje, ili mu je rođak >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << - ima takav problem sa ljudima koji su drugačije boje kože ili drugačije veroispovesti i na takav način ispoljava proteste protiv njih, onda stvarno imamo problem, i naše društvo je onda na ivici fašizma, a još gore je kada to urade zvaničnici", rekao je Ješić.

On je potom dodao da je jedna stvar kada se organizuju građani, a druga kada neka državna institucija, u ovoj slučaju opština, to uradi, te da on kao pripadnik DS ne podržava takav stav.

"Ja sam se jasno ogradio od toga i to je za mene potpuno neprihvatljivo", istakao je Ješić.

Upitan kada će o tome raspravljati stranački organi, Ješić je prokomentarisao da ne zna, i da je to je problem predsednika stranke.

"Njegov problem je što mu treba sve vreme ovog sveta da donese odluku i da kaže šta misli. To što se nalazi u Briselu, apsolutno ga ne amnestira od odgovornosti, on mora kao predsednik stranke da reaguje, ali to je njegov privatan problem...", dodao je Ješić.

Uz opasku da je on neko ko najmanje ima prava da govori o unutarstranačkim stvarima, zato što i sam vrlo često kritikuje stranku, Ješić je napomenuo da je jedna stvar kritika na osnovu nekih, kako je rekao, banalnih stvari...

"Ja sa tim ljudima više ne mogu da sedim i da pričam o bilo kakvim drugim političkim temama, ako se oni javno zalažu da se azilanti ne smeste u jedan grad i da se proteraju, kao i da se raspisuje referendum o tome da li treba da budu tu...Tražiću da ti ljudi budu razrešeni sa javnih funkcija", naveo je Ješić.

On je dodao da je rečnik koji se koristio na tom skupu i sve to što se radilo jako podsećalo na "Nemačku tridesetih godina", te da su tada azilante "optuživali zato što fabrike ne rade, zato što loše žive, zato što je loša otkupna cena šljive te godine"

Predsednik opštine Smederevska palanka Radoslav Milojičić Kena (DS) koji je prisustvovao tom skupu kaže da ne želi da komentariše Ješićeve izjave pošto je on vrlo kratko u DS za razliku od njega, koji, kako je istakao, član te partije od 16. godine i da zna da se takve stvari rešavaju na stranačkim organima, a ne u javnosti.

Ipak, dodaje da će uraditi sve što predsednik stranke Bojan Pajtić bude zatražio od njega.

"A što se tiče protesta, ja sam tamo otišao kao predsednik opštine, i to nikako protiv azilanata, već sam na tom skupu i poručio da opština Smederevska Palanka hoće da primi određeni broj azilanata", rekao je on Tanjugu.

Prema njegovim rečima, tom prilikom zahtevano je od države da reši problem jer se na 20 kilometara od Beograda nalazi selo koje je blokirano, i to nikom ne ide u korist, ni azilantima ni meštanima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ješić za smenu funkcionera

Izvor: B92, 09.Okt.2014

Potpredsednik DS Goran Ješić zatražiće da funkcioneri te partije koji su učestvovali na protestu protiv azilanata budu razrešeni svih javnih funkcija...Ješić je za Tanjug prokomentarisao da predsednika stranke Bojana Pajtića ne amnestira od odgovornosti to što je u Briselu, i da bi on morao...

Nastavak na B92...

Kuzmanović i Kena pred smenom: Bura u DS zbog protesta protiv azilanata

Izvor: Blic, 09.Okt.2014

Vrh Demokratske stranke ne gleda blagonaklono na postupke Branimira Kuzmanovića i Radoslava Milojičića Kene i smatra da bi ih trebalo smeniti sa funkcija, saznaje „Blic“...Učešće Kuzmanovića (predsednik opštine Vračar i generalni sekretar DS) i Milojičića (predsednik opštine Smederevska...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.