Ješić: Vlada Vojvodine izgubila većinu

Izvor: BKTV News, 10.Jun.2014, 12:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ješić: Vlada Vojvodine izgubila većinu

Potpredsednik Vlade Vojvodine i Demokratske stranke Goran Ješić izjavio je danas da je pokrajinska vlada izgubila većinu u parlamentu kada je DS odbila da podrži predlog Lige socijaldemokrata Vojvodine o promeni izbornog sistema.

“U petak je potpuno jasno poslata poruka da većina ne postoji. Ako neko inicira promenu izbornog sistema, i vi to ne podržite, a na drugoj strani se stvori većina, potpuno je jasna poruka da nemate većinu”, rekao je Ješić u emisiji “Kažiprst” >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << na Televiziji B92.
On je podsetio da je Demokratska stranka pre dve godine imala 59 poslanika u pokrajinskom parlamentu, dok je za većinu potrebno 61, i ocenio da se mora biti “ekstremno nesposoban” da bi se takva većina izgubila.
Kako je naveo, Demokratska stranka je za poslanike u Vojvodini birala ljude kojima je svejedno da li sede u DS, Trećoj Srbiji ili Srpskoj naprednoj stranci.
Ješić je kazao da postoji “autizam s naše (DS) strane” u odnosu prema koalicionim partnerima, i ponovio da će dati ostavku na funkciju u pokrajinskoj vladi kada se isplati novac vodoprivrednim preduzećima.
“Ja čisto sumnjam da postoji volja predsednika Vlade Vojvodine da komunicira sa SVM i LSV. Postoji samo ‘status kvo’ koji će da traje dok SNS ne pokupuje dovoljno poslanika da sruši Vladu Vojvodine”, rekao je potpredsednik Vlade Vojvodine.
Prema njegovim rečima, Pajtić i njegovi najbliži saradnici sami donose sve odluke “na žalost svih članova” Demokratske stranke, koja nije naučila zašto je kažnjena na izborima 2012. godine.
On je ocenio da za kompetentne ljude nema mesta u pokrajinskoj administraciji, i da se umesto njih na funkcije imenuju nesposobni.
“Ako se ništa ne promeni u politici predsednika Vlade Bojana Pajtića ka koalicionim partnerima, onda je pametnije da sedim kući i radim nešto drugo, da me ne finansiraju građani za posao koji ne radim u njihovo ime”, rekao je Ješić.
 
Izvor: beta.rs

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ješić: Vlada Vojvodine izgubila većinu

Izvor: Kurir, 10.Jun.2014

BEOGRAD - Potpredsednik Vlade Vojvodine i Demokratske stranke Goran Ješić izjavio je danas da je pokrajinska vlada izgubila većinu u parlamentu kada je DS odbila da podrži predlog Lige socijaldemokrata Vojvodine o promeni izbornog sistema..."U petak je potpuno jasno poslata poruka da većina ne postoji....

Nastavak na Kurir...

Jerkov: Ješićeve kritike čudne, pokrajinska vlada ima većinu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jun.2014

Funkcionerka Demokratske stranke Aleksandra Jerkov izjavila je za Radio-televiziju Vojvodine da su kritike potpredsednika DS-a Gorana Ješića na račun pokrajinskog premijera Bojana Pajtića neobične, te da nisu tačne njegove tvrdnje da ne postoji komunikacija između aktera vladajuće koalicije u...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.