Izvor: B92, 02.Nov.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ješić: G17 plus mi nudila pogodnosti

Novi Sad -- Goran Ješić kaže da mu je G17 plus nudila materijalne pogodnosti ako uđe u njihov poslanički klub u Skupštini Vojvodine.

Goran Ješić je na konferenciji za novinare objasnio da su mu funkcioneri G17 plus Verica Kalanović i Jadranka Beljan Balaban rekle da ta stranka drži finansijsku vlast u Srbiji i da bi za njega bilo pametnije da se pridruži njihovom poslaničkom klubu: "Bilo bi dobro da pristupite, bilo bi dobro za vas, za vašu opštinu i kao gradonačelnik, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mi imamo ministra finansija, imamo nekoliko ministara i mi odlučujemo o finansijama. Ta ponuda je verovatno značila i bolji finansijski status Opštine Inđija. Ovo je značilo ako budem dobar i pristupim poslaničkom krugu, i opstruisao konstituisanje demokratskih vlasti, da će opština biti nagrađena, tako što će ministar svojevoljno deliti određena sredstva opštini".

Ješić kaže da je razlog njegovog obraćanja novinarima činjenica da je G17 plus proteklih dana optuživala novoformiranu vladajuću većinu u Skupštini Vojvodine za neprincipjelnost u formiranju koalicije. "G17 plus je na pokrajinskim izborima osvojila dva poslanika i potom kupila još tri poslanika grupe građana iz Ade, Plandišta i Bačkog Petrovca. Kako je krenulo, G17 plus na sledeće izbore neće ni izaći, već će posle izbora kupovati poslanike", kaže on.

Ješić kaže da slučaj nije prijavio policiji jer mu funkcioneri G17 plus nisu direktno ponudili novac. Ješić je član Predsedništva Građanskog saveza Srbije, a na lokalnim i pokrajinskim izborima bio je kandidat grupe građana.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.