Izvor: Blic, 17.Maj.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ješić: DS u koaliciji sa SPS-om u Inđiji

Predsednik opštine Inđija Goran Ješić izjavio je danas da je u tom gradu dogovoreno da Demokratska stranka i koalicija SPS-PUPS formiraju većinu u Skupstini opštini tog grada.



Lista "Goran Ješić - DS" osvojila je na lokalnim izborima 18 odbornika i nedostajalo joj je jedno mesto za samostalno forimaranje vlasti u opštini.

"Vladajuću većinu formiraćemo sa tri odbornika SPS-PUPS i sa njima smo već potpisali koalicioni sporazum. Čekamo da se proglase >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << izborni rezultati i formiraju republički organi, kako bi lokalne samouprave mogle da profunkcionišu", kazao je Ješić agenciji Beta.

Dodao je da su odbornici SPS-a i u prethodnom sazivu podržavali rad opštinske administracije.

Prema Ješićevim rečima, cilj lokalne vlasti biće dalja profesionalizacija opštinske uprave, koja, kako je naveo, treba da funkcioniše kao servis građana.

Prema podacima Opštinske izborne komisije. izborna lista "Goran Ješić - DS" osvojila je 45,4 odsto glasova, odnosno 18 mandata, lista Srpke radikalne stranke 24,7 odsto i 10 odborničkih mesta, dok su SPS, DSS i lista "Za Inđiju i napredna sela" osvojile po tri mandata.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.