Jerkov: Promena Ustava Srbije neophodan preduslov za bolji položaj Vojvodine

Izvor: Blic, 26.Mar.2012, 18:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jerkov: Promena Ustava Srbije neophodan preduslov za bolji položaj Vojvodine

Portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov izjavila je danas da je promena Ustava Srbije neophodan preduslov za bolji položaj Vojvodine. Portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov

- U ovom Ustavu se ne može naći dovoljno prostora za bolji položaj Vojvodine i zato ga nužno treba menjati - rekla je Jerkovljeva agenciji Beta.

Dodala je da ideja o tome da Vojvodina bude republika nije nova i podsetila da je LSV predlagao status republike >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za Vojvodinu još 1999. godine. Pojedine manje autonomaške stranke i nevladine organizacije danas su ocenile da bi Vojvodina i Srbija trebalo da budu ravnopravne republike u sastavu federalne "Savezne Republike Srbije".

Oni su najavili da će učesnicima Četvrte vojvođanske konvencije u Novom Sadu, biti predloženo da usvoje "Deklaraciju o osnovama demokratskog ujedinjenja Vojvodine i Srbije", kojom se predlaže ta federalna formula.

Aleksandra Jerkov je rekla da se postavlja pitanje koliki je politički kapacitet tih stranaka koje predlažu federalni koncept uređenja države i kako misle da ga sprovedu u delo.

- U svakom slučaju, važnije je koji će nivo nadležnosti imati Vojvodina, od toga kako će se to formalno zvati - kazala je portparolka LSV-a.

Ona je dodala je da LSV neće učestvovati na Četvrtoj vojvođanskoj konvenciji, koja će biti održana 1. aprila u Novom Sadu.

Povezane vesti: Liga socijaldemokrata Vojvodine predala listu kandidata Čanak: Vojvodina da ponovo bude najrazvijeniji deo Srbije Vojvodini dato maksimalno LSV slavi 20. rođendan Torde: Izlaznost u Srbiji do 17 sati veća od 37 odsto

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.