Jerkov: LSV neće biti u raspravi o Statutu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jun.2009, 12:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jerkov: LSV neće biti u raspravi o Statutu

BEOGRAD - Funkcionerka Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Aleksandra Jerkov izjavila je danas da poslanici te stranke neće učestvovati ukoliko dođe do nove rasprave o Statutu Vojvodine u pokrajinskoj skupštini i istakla da pregovori o tom dokumentu na zvaničnom nivou nisu ni vođeni.

"Pregovori između Izvršnog veća Vojvodine i Vlade Srbije o Statutu nisu vođeni, već samo neformalni razgovori. Što se tiče LSV Statut je usvojen u Skuštini Vojvodine i naši poslanici >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << neće učestvovati u nekoj eventualno novoj raspravi", kazala je Jerkov gostujući na Radiju B92.

Ona je dodala da stranke u Vojvodini više nemaju šta da pričaju o tom dokumentu i da je ključno pitanje "Da li Pajtić stoji iza toga što je usvojeno?".

"Ovo je idealna prilika da Pajtić pokaže da li je važniji interes građana Vojvodine ili mišljenje centrale DS... Ne mogu da prihvatim da jedno državno pitanje postane pitanje stranke, pa makar ona bila i najjača", navela je Jerkov.

Ona je još kazala da LSV ne vidi problem da se Vlada Vojvodine zove tako, da Novi Sad bude glavni grad Vojvodine, kao i da treba insistirati da pokrajina bude Evropska regija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.