Jeremić u ponedeljak u Južnoj Africi

Izvor: S media, 27.Avg.2010, 13:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremić u ponedeljak u Južnoj Africi

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić boraviće u ponedeljak u Južnoj Africi, gde će sa šeficom južnoafričke diplomatije Maiteom Nkoana-Mašabane razgovarati o brojnim temama, uključujući i jednostrano proglašenje nezavisnosti Kosova.

Jeremićeva poseta doprineće "jačanju političkih, ekonomskih i kulturnih veza i olakšaće utvrdjivanje prioritetnih oblasti za saradnju", navedeno je na sajtu Ministarstva za medjunarodne odnose i saradnju.

Kako >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << se najavljuje u Pretoriji, dvoje ministara će razgovarati i o jednostrano proglašenoj nezavisnosti Kosova i drugim pitanjima vezanim za rad Savet bezbednosti UN.

"Pored evropskih ambicija, Srbija koristi sva raspoloživa diplomatska i legalna sredstva da nastavi borbu za očuvanje teritorijalnog integriteta na Kosovu", ocenilo je južnoafričko ministarstvo, napominjući da Beograd i Pretorija imaju slične stavove o mnogim medjunarodnim pitanjima.

Medju temama razgovora mogli bi da se nadju i predlog sporazuma o ukidanju diplomatskih i službenih viza , o ukidanju dvostrukog oporezivanja, kao i memorandum o razumevanju i saradnji u oblasti pravosudja.

Tanjug

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.