Jeremić sutra  na sednici Saveta bezbednosti o Kosovu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jul.2008, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremić sutra na sednici Saveta bezbednosti o Kosovu

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić prisustvovaće sutra sednici Saveta bezbednosti UN posvećenoj Kosovu, potvrđeno je agenciji Beta u ministrovom kabinetu.

Sednica Saveta bezbednosti, na kojoj će prvi put učestvovati i novi šef UNMIK-a Lamberto Zanijer, počeće u 16 časova po srednjeevropskom vremenu. Sednica će biti otvorena za javnost.

Na sednici će biti razmotren redovan tromesečni izveštaj generalnog sekretara UN Ban Ki-Muna koji je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << odlučio da nastavi proces preoblikovanja UNMIK-a pošto ta misija, kako je ocenio, ne može da

obavlja svoje dužnosti i mora da se prilagodi "novoj realnosti" na terenu.

Kosovski ministar spoljnih poslova Skender Hiseni takođe bi, kako se očekuje, trebalo da prisustvuje toj sednici.

Kosovsko ministarstvo spoljnih poslova je u saopštenju navelo da još nije dobilo zvaničan poziv za učešće Hisenija na toj sednici, ali da se on očekuje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Savet bezbednosti sutra o Kosovu

Izvor: TV Avala, 24.Jul.2008

Savet bezbednosti sutra razmatra situaciju na Kosovu, a na toj sednici učestvuje i ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić. Sednica Saveta bezbednosti UN koja će biti otvorena za javnost, počeće u 16 časova po srednjeevropskom vremenu.

Nastavak na TV Avala...

Savet bezbednosti sutra o Kosovu

Izvor: RTS, 24.Jul.2008

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija razmotriće u petak novi izveštaj Ban Ki-muna o stanju na Kosovu, prvom nakon što je šef UN naložio rekonfiguraciju UNMIK-a u svetlu "nove kosovske realnosti." Osim šefa srpske diplomatije Vuka Vuka Jeremića,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.