Jeremić proglašen za Najevropljanina

Izvor: Blic, Tanjug, 25.Feb.2009, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremić proglašen za "Najevropljanina"

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić dobio je sinoć priznanje "Najevropljanin" u oblasti politike za 2008. godinu koju uručuje nevladina organizacija Prva evropska kuća iz Beograda.

Na svečanosti u skupštini Grada Beograda priznanje je dobio i predsednik Privredne komore Srbije Miloš Bugarin za oblast ekonomije i ambasador Slovačke Igor Furdik kao strani državljanin koji je najviše učinio za povezivanje Srbije sa Evropom.

Jeremić je u obraćanju prisutnima >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << istakao da punopravnopravna integracija Srbije u Evropsku uniju ostaje prioritet za Vladu Srbije.

"Prošla godina je bila izuzetno teška i u Srbiji je umalo došlo do podele na patriote i Evropljane, ali to vreme je iza nas i sad se vidi da se ne može biti patriota, a da se ne bude za Evropu", rekao je Jeremić.

Svečanoj dodeli nagrada prisustvovali su premijer Mirko Cvetković, predstavnici diplomatskog kora, crkveni velikodostojnici i mnogobrojne zvanice.

Nagrada "Najevropljanin" se dodeljuje od 2000. godine, a dosadašnji dobitnici su Zoran Đinđić, Boris Tadić, Božidar Đelić, Miroljub Labus, Goran Marković, Marija Bogdanović i drugi.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jeremić "Najevropljanin"

Izvor: B92, 24.Feb.2009, 22:37

Beograd -- Šef diplomatije Srbije Vuk Jeremić dobitnik je nagrade "Najevropljanin" za oblast politike, koju dodeljuje nevladina organizacija Prva evropska kuća...Nagrada je Jeremiću uručena večeras na svečanosti u Starom dvoru, a predsedavajući Prve evropske kuće Dragoslav Kandić rekao je tom...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.