Jeremić o Kosovu sa afričkim liderima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Jul.2009, 23:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremić o Kosovu sa afričkim liderima

SIRT - Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić tokom samita Afričke unije u Sirtu, na kome Srbija učestvuje kao gost predsedavajuće Libijske Džamahirije, imao je danas susrete sa predstavnicima delegacija više afričkih zemalja.

Glavna tema tih razgovora bilo je pitanje Kosova, budući da su mnoge afričke zemlje pod snažnim pritiskom da priznaju njegovu nezavisnost.

Afrička unija, u kojoj Srbija ima status posmatrača, ima 53 zemlje članice, od kojih je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Kosovo priznalo šest.

Samit je posvećen Investicijama u poljoprivredu za ekonomski razvoj i bezbednost u ishrani.

Lideri su razgovarali i o tome kako da se izbegnu posledice svetske ekonomske krize u siromašnim zemljama, kao i najvažnijim političkim pitanjima koja potresaju afrički kontinent.

Gosti predsedavajuće Libije bili su i emir Katara šeik Hamad Bin Kalifa Al Tani i predsednik Brazila Lula da Silva, a pisanu poruku skupu je uputio i generalni sekretar Ujedinjenih nacija Ban Ki Mun.

Trinaesti samit Afričke unije, kojim predsedava domaćin libijski vođa Moamar El Gadafi, okupio je predstavnike po kulturi i jeziku veoma raznovrsnih afričkih zemalja, što su pokazale živopisne nošnje i odore u kojima su se danas, u velelepnom Uagadugu centru u Sirtu, pojavili njihovi lideri.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.