Jeremić nastavlja diplomatsku ofanzivu Srbije

Izvor: Glas javnosti, 16.Mar.2010, 07:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremić nastavlja diplomatsku ofanzivu Srbije

MUSKAT - Naša diplomatska ofanziva se nastavlja, ulazi u presudnu fazu, naročito u ovim mesecima kada očekujemo konačnu odluku iz Haga, izjavio je juče ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić tokom posete Omanu.

Jeremić je zahvalio zvaničnicima Omana na dosadašnjoj principijelnoj podršci Srbiji u pogledu statusa Kosova i Metohije i naglasio da po tom pitanju ne bi trebalo očekivati promenu stava ove zemlje.

Ministar je ocenio da je njegova poseta došla u pravo >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << vreme jer su neki od suseda Omana na Arabijskom poluostrvu i međunarodni partneri te zemlje doneli odluku da priznaju nezavisnost Kosova.

- Nakon ovih razgovora ne bi trebalo očekivati promenu principijelnog stava Omana - naglasio je Jeremić, i dodao da je zvaničnike Omana upoznao s detaljima procesa pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu po pitanju Kosova.

- Nastavićemo blisku koordinaciju s njima, kao i s ostalim zemljama iz ovog kraja sveta. Naša diplomatska ofanziva se nastavlja, ulazi u presudnu fazu, naročito u ovim mesecima kada očekujemo konačnu odluku iz Haga - naglasio je Jeremić.

- Dogovoreno da se nivo odnosa dve zemlje podigne na nivo ambasadora - rekao je Jeremić i najavio potpisivanje nekoliko ugovora iz domena ekonomije, kao i ugovora o stalnim političkim konsultacijama.

- Oman je izuzetno bogata zemlja i zainteresovana je za investicije u Srbiju - zaključio je Jeremić.

 

R. K.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.