Jeremić i Amir zasadili drvo

Izvor: B92, 05.Sep.2011, 12:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremić i Amir zasadili drvo

Beograd -- Ministri spoljnih poslova Egipta i Srbije Mohamed Kamel Amr i Vuk Jeremić zasadili po drvo u Parku prijateljstva, kao što je to urađeno i pre 50 godina.

Jeremić je novinarima u Parku prijateljstva rekao da se u Beogradu danas kroz svoje delegacije predstavlja dve trećine sveta i da je Srbija sa svim tim zemljama u izuzetno dobrim i bliskim odnosima.

"Zaista je velika čast biti ovde 50 godina nakon što su na ovom mestu drva zasadili ljudi koji su u tom trenutku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bili na čelu progresivnog dela čovečanstva. Naša zemlja je u tom trenutku bila na čelu progresivnog dela čovečanstva", kazao je Jeremić.

On je istakao da je čast biti domaćin konferenciji povodom 50. godišnjice Pokreta nesvrstanih i naveo da će Srbija nastaviti blisku saradnju sa zemljama čiji su predstavnici u gostima.

U Beogradu se danas i sutra održava konferencija povodom 50. godišnjice prvog sastanka Pokreta nesvrstanih, a dolazak je potvrdilo 105 delegacija sa oko 600 delegata u kojima su ministri spoljnih poslova, zamenici ministara, specijalni izaslanici i drugi zvaničnici.

U Parku prijateljstva, koji se nalazi u Novom Beogradu, pored Ušća, više od sto stabala posadili su do sada strani državnici prilikom posete Jugoslaviji.

U centralnom delu parka nalazi se 28 stabala zasađenih septembra 1961. godine u vreme Prvog samita Nesvrstanih, a poslednje veliko sađenje bilo je septembra 1989. godine za vreme Devetog samita Nesvrstanih.

Pored svakog drveta nalazi se ploča sa godinom sađenja i imenom državnika koji ju je zasadio.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.