Jeremić definitivno isključen iz DS

Izvor: B92, 15.Mar.2013, 18:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremić definitivno isključen iz DS

Beograd -- Statutarna komisija Demokratske stranke donela odluku kojom je Vuk Jeremić definitivno isključen iz te stranke. Đilas: Jeremić u nedelju na skupštini DS-a.

"Statutarna komisija Demokratske stranke jednoglasno je donela odluku da odbije žalbu Vuka Jeremića na raniju odluku Izvršnog odbora DS da bude isključen iz stranke. Ovim je Jeremić isključen iz članstva DS, a odluka Statutarne komisije po ovom pitanju je konačna", saopšteno je iz DS-a.

Lider Demokratske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stranke Dragan Đilas izjavio je uoči sednice Statutarne komisije da će Jeremića, ukoliko bude isključen iz stranke, pozvati da kao gost govori na programskoj skupštini DS-a, zakazanoj za 17. mart.

"Statutarna komisija u 17 sati donosi odluku da li će Jeremić biti isključen ili ne - ako ne bude isključen govoriće na programskoj skupštini kao delegat, a ako bude, pozivam ga da kao gost dođe i obrati se skupštini", rekao je Đilas.

Jeremić je isključen iz stranke pošto se oglušio o Odluku glavnog odbora Demokratske stranke da vrati poslanički mandat.

Jeremić se 19. februara obratio Ustavnom sudu Srbije za ocenu ustavnosti i zakonitosti odluke GO DS o njegovom isključenju, a taj sud je pokrenuo postupak za ocenu ustavnosti i zakonitosti.

Statutarna komisija DS je nedavno iz članstva isključila i Dušana Petrovića, takođe zbog odbijanja da vrati poslanički mandat, a nakon toga on je sa još petoricom poslanika formirao poseban poslanički klub "Zajedno za Srbiju" i najavio osnivanje stranke.

U međuvremenu, Jermić je sinoć na svom nalogu na Tviteru napisao: "Dolazim na programsku skupštinu DS", koja je zakazana za nedelju, 17. mart.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Počela sednica Statutarne komisije

Izvor: Akter, 15.Mar.2013

U sedištu DS-a počela je sednica Statutarne komisije, na kojoj se odlučuje o isključenju Vuka Jeremića

Nastavak na Akter...

Đilas poziva Jeremića na skupštinu

Izvor: RTV Pink, 15.Mar.2013

. . . U sedištu DS-a počela sednica Statutarne komisije, na kojoj se odlučuje o isključenju Vuka Jeremića. Jeremić u nedelju na skupštini DS-a, tvrdi Đilas. .

Nastavak na RTV Pink...

Isključen ili ne Jeremić može na Skupštinu DS

Izvor: Mondo, 15.Mar.2013

U sedištu Demokratske stranke u Krunskoj ulici u toku je sednica Statutarne komisije, na kojoj se odlučuje o isključenju Vuka Jeremića iz te stranke...Lider DS Dragan Đilas najavio je da će i ako Jeremić bude isključen, on biti pozvan da kao gost govori na stranačkoj skupštini u nedelju...Đilas...

Nastavak na Mondo...

Završena sednica Statutarne komisije DS

Izvor: Akter, 15.Mar.2013

Sednica Statutarne komisija Demokratske stranke, na kojoj je se raspravljalo o isključenju Vuka Jeremića iz stranke, završena je posle tri i po sata

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.