Jeremić danas u Njujorku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Avg.2008, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremić danas u Njujorku

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić boraviće od danas u poseti SAD tokom koje će u Njujorku i formalno pokrenuti proceduru da Generalna skupština UN zatraži savetodavno mišljenje od Međunarodnog suda pravde o legalnosti jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i Metohije.

Kako je saopštilo Ministarstvo inostranih poslova Srbije, Jeremić će u Njujorku predati zvanični predlog rezolucije Republike Srbije u zvaničnu proceduru Generalne skupštine UN.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Angažovanje Ministarstva spoljnih poslova deo je široko postavljenih diplomatskih napora na blokiranju priznanja jednostrano proglašene nezavisnosti KiM od strane drugih zemalja, kao i onemogućavanja članstva takozvane države Kosovo u međunarodnim organizacijama, navodi se u saopštenju i dodaje da je ova aktivnost Ministarstva spoljnih poslova predviđena Akcionim planom Vlade Srbije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.