Jeremić danas pred novinarima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Avg.2008, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremić danas pred novinarima

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić održaće danas konferenciju za novinare, po povratku iz Njujorka gde je u sedištu UN predao predlog rezolucije kojim Srbija traži da Generalna skupstina UN od Međunarodnog suda pravde zatraži savetodavno mišljenje o legalnosti jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i Metohije.

Šef srpske diplomatije je po predaji predloga rezolucije izjavio da očekuje "žestok otpor" inicijativi, ali je istakao da je Srbija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << odlučna da istraje uprkos snažnim pritiscima.

Jeremić je naglasio da "Srbija neće odustati" od tog zahteva i odbrane svog teritorijalnog integriteta i suvereniteta, na šta "ima pravo po Povelji Ujedinjenih nacija".

Ministar je podsetio da je Srbija od samog početka procesa za određivanje budućeg statusa Kosova i Metohije insistirala na međunarodno pravnoj argumentaciji.

"Mi smatramo da naprosto na tom terenu Srbija ima najjače argumente. Ukoliko budemo uspešni i ukoliko se Generalna skupština izjasni da se to pitanje uputi Međunarodnom sudu pravde, tada ćemo uspeti pitanje Kosova da prebacimo na teren koji nama najviše odgovora, a to je teren međunarodnog prava", rekao je Jeremić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Optužnice zbog slučaja “Kovačević”

Izvor: Kurir, 17.Avg.2008

NJUJORK - Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je sinoć u Njujorku da očekuje da će Vlada Srbije uskoro biti u prilici da saopšti da je ispunila sve obaveze prema Haškom tribunalu. Jeremić je na konferenciji za novinare u sedištu UN na kojoj je predstavio predlog rezolucije o...

Nastavak na Kurir...

Jeremić očekuje pozitivnu ocenu Međunarodnog suda pravde

Izvor: RTS, 17.Avg.2008

Ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić vratio se iz Njujorka, gde je u sedištu UN juče predao predlog rezolucije kojom Srbija traži od Međunarodnog suda pravde savetodavno mišljenje o legalnosti jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i Metohije. ...

Nastavak na RTS...

Jeremić: Rusija će podržati predlog Rezolucije Srbije

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 17.Avg.2008

Ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić izjavio je danas da će Rusija nastaviti da podržava Srbiju u vezi Kosova, uključujući i predlog rezolucije kojom Srbija traži od Generalne skupštine UN da zatraži mišljenje Međunarodnog suda pravde ..

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Srbija traži mišljenje MSP o nezavisnosti Kosova

Izvor: Southeast European Times, 17.Avg.2008

17/08/2008..NJUJORK, Sjedinjene Države -- Srpski minstar inostranih poslova Vuk Jeremić u petak (15. avgust) je formalno zatražio od Generalne skupštine UN savetodavno mišljenje Međunarodnog suda pravde (MSP) o zakonitosti jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova. Jeremić je tražio da se taj...

Nastavak na Southeast European Times...

Jeremić: Predstoji teška borba

Izvor: Politika, 17.Avg.2008

Ako bi Međunarodni sud pravde potvrdio nelegalnost kosovske nezavisnosti, trebalo bi da se vratimo za pregovarački sto pod okriljem UN, rekao srpski šef diplomatije ..Izražavajući očekivanje da će inicijativa Srbije da Generalna skupština Ujedinjenih nacija zatraži mišljenje Međunarodnog...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.