Izvor: B92, 04.Maj.2010, 21:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremić: Transparentno o Kosovu

Njujork -- Šef diplomatije Srbije Vuk Jeremić kaže da su pregovori o Kosovu mogući samo u okvirima Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN i ukoliko su transparentni.

"Srbija se oduvek zalagala za rešenje problema Kosmeta putem mirnog dijaloga, koji bi doveo do komprimisa, zasnovanog na međunarodnom pravu", izjavio je Tanjugu ministar Jeremić, koji u sedištu Ujedinjenih nacija prisustvuje konferenciji o neširenju nuklearnog naoružanja.

On je rekao da je to jedini >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << put ka postizanju održive i dugotrajne stabilosti u regionu.

"Međutim, okvir za pregovore može biti jedino Rezolucija 1244 i oni moraju biti vođeni na transparentan način, u skladu sa demokratskim mandatom koji je Vlada Srbije dobila od građana", istakao je Jeremić povodom naznaka da se međunarodna zajednica priprema za nove pregovore Beiograda i Prištine.

Šef diplomatije Srbije je ocenio da je od presudne važnosti "da ne reagujemo na provokacije i pritiske", kojih će, po njegovom mišljenju, "biti sve više".

"Moramo ostati principijelni i pribrani, sa jasnom vizijom kako na nastavimo rešavanje kosmetskog problema", rekao je Jeremić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.