Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Maj.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremić: Rusija čvrsto podržava put Srbije u EU

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je danas da Ruska Federacija čvrsto podržava ubrzani put Srbije u Evropsku uniju i to na način za koji se do sada zalagala i Vlada Srbije -"uspravno i uz puno poštovanje svih nacionalnih interesa na način na koji ih Beograd definiše".

"Srbija nikada neće činiti ništa klečeći na kolenima, to nikada nismo činili u svojoj istoriji i nikada nećemo činiti u budućnosti. Sa ponosom smo potpisali >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju koji će nam omogućiti ponuđeno članstvo u EU", rekao je Jeremić.

"Glas za koaliciju za evropsku Srbiju na referendumu 11. maja znači put u punopravno članstvo u EU, prosperitetnu budućnost za sve građane, očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta zemlje i preporod zapadnog Balkana", dodao je on.

Jeremić je napomenuo da će time biti postignuti i "dublji odnosi sa Ruskom Federacijom" i da će Srbija postati zemlja "u kojoj ćemo svi biti ponosni na ono što jesmo - građani celovite Srbije u njenim međunarodno priznatim granicama, člance EU i bliskog saveznika Rusije".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.